DWP
DEMINERALIZOWANA SERWATKA W PROSZKU
TYP 40

ALIMA BIS produkuje proszek serwatkowy od prawie 20 lat. Oferujemy najbardziej popularną demineralizację serwatki – TYP 40.

Proszek serwatkowy jest nieocenionym, naturalnym źródłem białka. Ma kremowo-biały kolor, jest luźny i puszysty.

Proszek zawiera cenne białka, takie jak albuminy i globuliny, laktozę i sole mineralne.

Jest tańszą i bardziej ekonomiczną alternatywą dla odtłuszczonego mleka w proszku.

Demineralizowana serwatka w proszku ma lepszy smak, jest mniej słona i zawiera mniej popiołu, dlatego jest bardziej wartościowa niż standardowa serwatka w proszku. Uzyskuje się ją z płynnej serwatki, powstałej z produkcji sera z mleka krowiego poprzez technikę suszenia.

GŁÓWNE PARAMETRY:

Umożliwiamy dostosowanie niektórych ważnych parametrów proszku do potrzeb naszych klientów.

Zastosowane podczas procesu produkcyjnego procesy mikrofiltracji, nanofiltracji i ultrafiltracji wpływają między innymi na możliwość uzyskania niższych parametrów mikrobiologicznych, a także wyższych proporcji białek.

ZASTOSOWANIE: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów żywieniowych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty.

OPAKOWANIE: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg