SMP
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU
o zawartości białka min. 34%
Odtłuszczone mleko w proszku jest bogatym źródłem białka – jego zawartość wynosi min. 34%.
Zawiera białka mleka, laktozę i minerały w takich samych proporcjach jak świeże mleko, z którego zostało wyprodukowane.
Powstaje ze świeżego, płynnego mleka krowiego dzięki technologii suszenia rozpyłowego.
Odtłuszczone mleko w proszku jest zdecydowanie najpopularniejszym rodzajem dostępnego mleka w proszku.
GŁÓWNE PARAMETRY:
- Białko: min. 34,00%
- Laktoza: min. 49,00%
- Tłuszcz: maks. 1,25%
- Zawartość popiołu: maks. 8,50%
- Zawartość wody: maks. 4,00%
Zastosowanie: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów dietetycznych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty, premiksów spożywczych, sosów, zup i innych.
Opakowanie: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg