Loading...
SERWATKA DEMINERALIZOWANA W PROSZKU (DWP) 2019-09-29T21:17:48+00:00

SERWATKA DEMINERALIZOWANA W PROSZKU (DWP)

Proszek serwatkowy jest nieocenionym naturalnym źródłem białka. Ma kremowo-biały kolor , jest luźny, puszysty .

Proszek zawiera cenne białka, takie jak albuminy i globuliny, laktozę i sole mineralne.

Jest tańszą i  bardziej ekonomiczną alternatywą dla odtłuszczonego mleka w proszku.

Demineralizowana serwatka w proszku ma lepszy smak, jest mniej słona i zawiera mniej popiołu , dlatego jest bardziej wartościowa niż standardowa serwatka w proszku.

Główne parametry:

  • Białka: min 11%
  • Laktoza: min 71%
  • Tłuszcz: maks. 1,25%
  • Zawartość popiołu: maks. 5,5%
  • Zawartość wody: maks. 4%

Umożliwiamy dostosowanie niektórych ważnych parametrów proszku do potrzeb naszych klientów.  Zastosowane procesy mikrofiltracji, nanofiltracji i ultrafiltracji podczas procesu produkcyjnego wpływają  między innymi na  osiągnięcia niższych parametrów mikrobiologicznych, a także wyższych proporcji białek.

Zastosowanie: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów żywieniowych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty, żywności

Opakowanie: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg