SERWATKA DEMINERALIZOWANA W PROSZKU (DWP) TYP 40, 50, 70, 90 I INNE


Alima produkuje proszek serwatkowy od ponad 17 lat. Oprócz najbardziej popularnej demineralizacji serwatki TYP 40 oferujemy serwwatkę o wyższym stopniu demineralizacji jak 50, 70, 90 i innym, wg zapotrzebowania.
Proszek serwatkowy jest nieocenionym naturalnym źródłem białka. Ma kremowo-biały kolor , jest luźny, puszysty .
Proszek zawiera cenne białka, takie jak albuminy i globuliny, laktozę i sole mineralne.
Jest tańszą i bardziej ekonomiczną alternatywą dla odtłuszczonego mleka w proszku.
Demineralizowana serwatka w proszku ma lepszy smak, jest mniej słona i zawiera mniej popiołu , dlatego jest bardziej wartościowa niż standardowa serwatka w proszku.
Główne parametry:
Umożliwiamy dostosowanie niektórych ważnych parametrów proszku do potrzeb naszych klientów. Zastosowane procesy mikrofiltracji, nanofiltracji i ultrafiltracji podczas procesu produkcyjnego wpływają między innymi na osiągnięcia niższych parametrów mikrobiologicznych, a także wyższych proporcji białek.
Zastosowanie: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów żywieniowych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty, żywności
Opakowanie: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg