Loading...
SERWATKA W PROSZKU 2018-06-25T13:44:56+00:00

SERWATKA W PROSZKU

WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE I FIZYCZNE

  • Wygląd: proszek sypki, jednolity, dopuszcza się niewielkie zbrylenia
  • Barwa: biała do lekko kremowej
  • Zapach: swoisty świeży, bez obcych zapachów
  • Smak: słodko- słony, lekko kwaśny
  • Zanieczyszczenia mechaniczne: brak
  • Dopuszcza się cząstki przypalone wg wzorca A/B.
  • Wartość odżywcza:
    • białka >11g/ 100 g
    • tłuszcze: – < 1,25 g/ 100 g

CHARAKTERYSTYKA CHEMICZNA

  • Zawartość tłuszczu: < 1,25 %
  • Zawartość wody: < 4 %
  • pH: 5,8 – 6,6
  • Rozpuszczalność ml: <1,25
  • Zawartość popiołu: < 8, 5 %
  • Azotany jako NO3- mg/kg: < 80,0
  • Azotyny jako NO2- mg/kg: <1,5
  • Antybiotyki i substancje hamujące: niedopuszczalne

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA

  • Ogólna liczba drobnoustrojów jtk/g: <  5,0 x 104
  • Bakterie z grupy Coli jtk/g: <  1,0×10¹
  • Enterobacteriaceae jtk/g: < 1,0×10¹
  • Gronkowce koagulazo –dodatnie jtk/g: < 1,0×10¹
  • Listeria monocytogenes w 25 g: nieobecna
  • Salmonella w 25g: nieobecna
  • Pleśnie i drożdże w 1g: <100

PAKOWANIE I ZNAKOWANIE

Rodzaj opakowania:

  • Worek papierowy, 3 lub 4- warstwowy z wkładką polietylenową
    • Masa jednostkowa: 25,0 kg netto
    • Wymiary worka: 850x550x160
    • Układanie: układanie na paletach drewnianych jednorazowych z przekładką.
    • Ilość worków w warstwie: 4
    • Ilość warstw na palecie: – 8.
  • Big Bag: istnieje możliwość dostaw w opakowaniach big bag.
    • Masa jednostkowa: 900 kg ustawiane na palecie

Oznakowanie: nazwa produktu, nazwa i adres producenta, data produkcji, nr partii produkcyjnej, masa netto, klasa, numer weterynaryjny termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania: temp. max. 250C

Wilgotność względna max.: 75 %