ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU (SMP)
Odtłuszczone mleko w proszku jest bogatym źródłem białek, ponieważ jego zawartość wynosi 34%.
Zawiera białka mleka, laktozę i minerały w takich samych proporcjach jak świeże mleko, z którego zostało wyprodukowane. Odtłuszczone mleko w proszku jest zdecydowanie najpopularniejszym rodzajem dostępnego mleka w proszku.
Główne parametry:
- Białka: min 34%
- Laktoza: min 49%
- Tłuszcz: maks. 1,25%
- Zawartość popiołu: max 8,5%
- Zawartość wody: maks. 4%
Zastosowanie: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów dietetycznych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty, premiksów spożywczych, sosów, zup i innych
Opakowanie: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg