SMP
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU
o zawartości białka min. 34%

Odtłuszczone mleko w proszku jest bogatym źródłem białka – jego zawartość wynosi min. 34%.

Zawiera białka mleka, laktozę i minerały w takich samych proporcjach jak świeże mleko, z którego zostało wyprodukowane.
Powstaje ze świeżego, płynnego mleka krowiego dzięki technologii suszenia rozpyłowego.
Odtłuszczone mleko w proszku jest zdecydowanie najpopularniejszym rodzajem dostępnego mleka w proszku.

GŁÓWNE PARAMETRY:

  • Białko: min. 34,00%
  • Laktoza: min. 49,00%
  • Tłuszcz: maks. 1,25%
  • Zawartość popiołu: maks. 8,50%
  • Zawartość wody: maks. 4,00%

Zastosowanie: produkcja żywności, czekolady, lodów, jogurtów, napojów mlecznych, napojów dietetycznych, deserów, herbatników, nadzień kremowych, wyrobów cukierniczych, produktów mlecznych, śmietanki do kawy i herbaty, premiksów spożywczych, sosów, zup i innych.

Opakowanie: worki papierowe 25 kg z wkładką PE, zamknięte i zszyte // big bagi do 1000 kg